Fortsätt till huvudinnehåll

Vägra indiskt löshår!


Jag har sparat mitt hår ett tag och det klart att tanken på löshår har slagit mig ganska många gånger då jag tröttnat eller velat att det skulle gå fortare. Det som hindrat mig är faktiskt framför allt att det är dyrt och att det måste slita lite på ens egna hår när man fäster det. Det finns ju löstofsar men de är ju svåra att få i samma färg som ens egna hår. Att sätta i löshår av syntet tycker jag inte att man hör något om numer utan det är framför allt riktigt hår som folk sätter i på salong, en dyr historia på många sätt, rena bedrägeriet om man frågar mig!
För något år sedan såg jag en dokumentär på tv som handlade om just riktigt löshår. Reportern och hennes team hade spårat håret. De flesta salongers hår kommer från Indien för att det är långt, slitstarkt och tidigare obehandlat. Företaget som hamnade under filmteamets lupp fick/tog håret i ett tempel där kvinnor från hela Indien kom för att offra sitt hår för att gudarna skulle tex hjälpa en familjemedlem att bli frisk, få bättre ekonomi mm. För att få "offra"sitt hår var de först tvungna att tvätta och kamma det ordentligt, sedan köade de i timmar för att få offra sitt hår och ev få den hjälp de bad om i templet
Vilken bluff!!! Stackars kvinnor som lurades på detta sätt!!!
När håret rakats av buntades det ihop och sorterades efter längd och kvalitet, packades i lådor och skickades till företaget där håret blektes i olika europeiska nyanser. Företaget är/var den största leverantören och säljer massor av löshår till många frisörer i Europa och även många i Sverige. Vad företaget hette framgick inte av dokumentären och eftersom kvinnorna "gav" sitt hår till dem frivilligt kan de inte åtalas på något sätt heller. Men det är fruktansvärt fult gjort att lura av kvinnorna sitt långa hår och tjäna pengar på det.
Nä, det är nog bäst att streta och spara sitt eget hår. Jag har sparat mitt i ca 11 år och och så här längt har det blivit nu. Jag har fönat ibland och använt en del stylingprodukter men jag flätar det på nätterna och har hårinpackning vid nästan varje tvätt och masserar hårbotten med olja ibland. Annars är det bara att utrusta sig med väldigt mycket tålamod.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Hur man får längre hår

Hårförlägning är ett snabbt och tillfälligt sätt men om man vill att ens riktiga hår ska växa lite fortare har jag några tips.
Först och främst måste man ha tålamod, för det tar tid. Sen ska man sluta slita på håret. Sluta eller dra ned på stylingprodukter och aldrig kamma/borsta håret när det är blött men framför allt inte tvätta det i onödan. Att tvätta håret varje dag i onödan sliter en hel del och man är inte smutsig bara för att man inte kommer till jobbet med nyfönat hår!
Att ändra sina hårtvättnings vanor kan få håret att bli radikalt längre eller rättare sagt radikalt mindre slitet.
Man kan använda kosttillskott för att få starkare hår och naglar. Många av kosttillskotten innehåler extrakt av åkerfräken, så att dricka te på åkerfräken går lika bra, men bälja inte i dig, åkerfräken blir giftig i för stora mängder.
Att massera hårbotten då och då sätter fart på blodcirkulationen och kan påverka tillväxten men att slita mindre på håret är det effektivaste sättet att få längre hår s…

Åbrodd

I de länder där den växer vilt har den fått många folkliga namn, som alla visar dess värde som traditionell ört. Tex franska "garde-robe" (dräktväktare) där den använts som malmedel. Eller engelskans "maiden´s ruin" (möns fördärv) där den användes som kärleksmedel.
Den har ett aromatiskt och silkeslent bladverk som är flikigt (som dill ungefär.)När man vidrör den frigörs kamferdoften från bladen. Det är en kompakt, härdig buske som blir ca 90 cm hög och 60 cm bred. På senvåren kan man beskära den till ca 45 cm. Den vill ha sol men ganska skyddat läge, väldränerad standardjord. Om man vill föröka den tar man färska skott på försommaren eller hårda sticklingar på hösten, man kan också föröka med avläggare.
Åbrodd är användbar i både matlagning, mot mjäll i schampo och hårsköljning, för medicinskt bruk och som hushållspreparat, framför allt som malmedel.
Under medeltiden användes åbrodd mot allt från magvärk till ormbett, skallighet och djävulsutdrivning.

Att hitta tillbaka

Att det ska vara så svårt att lyssna på sin kropp och att lära känna sig själv!
Det är tillräckligt konstigt att jag inte känner mig själv, vart tappade jag bort mig?
Jag tycker inte att jag stressar eller jagar runt som alla andra, något som brukar ses som orsaken till att vi tappar bort oss själva och slutar lyssna på våra kroppar.
 Men nu ett tag har jag fått den ena "det visste jag innerst inne-upplevelsen" efter den andra.
Det som får mig att hitta tillbaka bäst är att vara i skogen och att yoga. Att vara i skogen får mig att hitta tillbaka mentalt till vem jag är och yogan mest fysiskt men också en del mentalt.
Jag brukar tänka "Att det skulle ta tills jag blev 40 för att jag skulle komma på det här". Lite retligt faktiskt. Det är ju bra att jag hittar mig själv, vad jag vill, vad min kropp säger och behöver, men ändå.

Igår lyssnade jag i alla fall på kroppen, gick hem från jobbet för att ryggen krånglar, eller är det jag som krånglar med ryggen?
I alla fall…