Fortsätt till huvudinnehåll

Vägra indiskt löshår!


Jag har sparat mitt hår ett tag och det klart att tanken på löshår har slagit mig ganska många gånger då jag tröttnat eller velat att det skulle gå fortare. Det som hindrat mig är faktiskt framför allt att det är dyrt och att det måste slita lite på ens egna hår när man fäster det. Det finns ju löstofsar men de är ju svåra att få i samma färg som ens egna hår. Att sätta i löshår av syntet tycker jag inte att man hör något om numer utan det är framför allt riktigt hår som folk sätter i på salong, en dyr historia på många sätt, rena bedrägeriet om man frågar mig!
För något år sedan såg jag en dokumentär på tv som handlade om just riktigt löshår. Reportern och hennes team hade spårat håret. De flesta salongers hår kommer från Indien för att det är långt, slitstarkt och tidigare obehandlat. Företaget som hamnade under filmteamets lupp fick/tog håret i ett tempel där kvinnor från hela Indien kom för att offra sitt hår för att gudarna skulle tex hjälpa en familjemedlem att bli frisk, få bättre ekonomi mm. För att få "offra"sitt hår var de först tvungna att tvätta och kamma det ordentligt, sedan köade de i timmar för att få offra sitt hår och ev få den hjälp de bad om i templet
Vilken bluff!!! Stackars kvinnor som lurades på detta sätt!!!
När håret rakats av buntades det ihop och sorterades efter längd och kvalitet, packades i lådor och skickades till företaget där håret blektes i olika europeiska nyanser. Företaget är/var den största leverantören och säljer massor av löshår till många frisörer i Europa och även många i Sverige. Vad företaget hette framgick inte av dokumentären och eftersom kvinnorna "gav" sitt hår till dem frivilligt kan de inte åtalas på något sätt heller. Men det är fruktansvärt fult gjort att lura av kvinnorna sitt långa hår och tjäna pengar på det.
Nä, det är nog bäst att streta och spara sitt eget hår. Jag har sparat mitt i ca 11 år och och så här längt har det blivit nu. Jag har fönat ibland och använt en del stylingprodukter men jag flätar det på nätterna och har hårinpackning vid nästan varje tvätt och masserar hårbotten med olja ibland. Annars är det bara att utrusta sig med väldigt mycket tålamod.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Hur man får längre hår

Hårförlägning är ett snabbt och tillfälligt sätt men om man vill att ens riktiga hår ska växa lite fortare har jag några tips.
Först och främst måste man ha tålamod, för det tar tid. Sen ska man sluta slita på håret. Sluta eller dra ned på stylingprodukter och aldrig kamma/borsta håret när det är blött men framför allt inte tvätta det i onödan. Att tvätta håret varje dag i onödan sliter en hel del och man är inte smutsig bara för att man inte kommer till jobbet med nyfönat hår!
Att ändra sina hårtvättnings vanor kan få håret att bli radikalt längre eller rättare sagt radikalt mindre slitet.
Man kan använda kosttillskott för att få starkare hår och naglar. Många av kosttillskotten innehåler extrakt av åkerfräken, så att dricka te på åkerfräken går lika bra, men bälja inte i dig, åkerfräken blir giftig i för stora mängder.
Att massera hårbotten då och då sätter fart på blodcirkulationen och kan påverka tillväxten men att slita mindre på håret är det effektivaste sättet att få längre hår s…

3 goda gurkor

Nu börjar gurkorna mogna och då har jag tre favoritinläggningar som jag tänkte dela med mig av.
Gotlandsgurka 2 kg små Västeråsgurkor dillkronor Lag: 2 flaskor vichyvatten (330ml) 1,6 dl ättiksyra 24% 3/4 dl salt 1 kg socker  Blanda ingredienserna till lagen och rör så att sockret löser sig. Skölj och skiva gurkan, varva med dillkronor i en glasburk och häll över lagen. Det tar 3 veckor för den att mogna . Står sig ca ett år i kylen.
Snabbgurka ( om man inte kan vänta!) Lägg ett par Västeråsgurkor i en plastpåse, lägg i dill ( kronor, stjälkar eller blad) och häll på lite salt och ev en liten pytteskvätt ättika och lägg i kylen. Låt den ligga och "gosa till sig" över natten, så har du inlagd saltgurka nästa morgon och morgonen därpå är den om möjligt ännu godare!
Pressgurka Skala ett par gurkor (spelar ingen roll vilken sort) glest så att de blir långrandiga. Skiva dem sedan med osthyveln och lägg dem på ett fat. Strö över en msk salt och lägg ett annat fat ovanpå och på det…

Trädgårds-fix

Förra inlägget var ju lite dystert men detta är desto roligare.
På eftermiddagen pysslade jag i trädgården. Jag krattade löv o la på odlingsbäddarna och så sådde jag morötter för tidigare skörd nästa år. Och jag slördade de sista tomaterna som stått under fiberduk den sista tiden.
Va, tomater på friland i novemder!!!! Visst är det fantastiskt. Men så står de halvvägs in under tak på uteplatsen och fick tjock fiberduk över sig när frosten kom.Nu ska jag packa, fast bara liite. Jag ska nämligen med Pinglorna till Ullared o shoppa och ha det trevligt i helgen.Ha en bra helg.
Kram Anna