Organiserat kaos
Idag har jag sått frön i gamla vindruve-förpackningar, de blev perfekta små växthus att ha i fönstret. Jag sådde pumpa, röd solhatt, basilika och sonen satte ärtor. Jag har också planterat två klätterrosor, en Pink showers och en Vlammenspiel.


Då såg jag att det fanns en hel del att göra i trädgården. Även om man,  som jag vill, ha en till synes ganska "frisläppt" och nästan förvildad trädgård,  måste man ansa, ränsa och gräva en hel del.  Ett sorts organiserat kaos. Nu menar inte jag att jag vill ha en risig och fallfärdig trädgård men jag vill att naturen ska ha ganska stort spelrum lite som när en gammal trädgård fått leva orörd i många år och sedan har man bara beskurit och ränsat försiktigt. En trädgård med stora buskar och rosor som fått växa som dom vill utan att ha formats och spaljerats, täta perennrabatter och gamla knotiga träd.

Jag hade de senaste två somrarna låtit mossa växa mellan kullerstenarna men nu har den fullständigt tagit över. Det såg snyggt ut till en början men nu har jag fått gräva bort allt. Och så såg jag hur mycket pinnar det trillat ned, löven hade nog blåst iväg men en massa pinnar ligger kvar på marken, så det blir till och kratta.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Hur man får längre hår

3 goda gurkor

Recept på kådsalva