Fortsätt till huvudinnehåll

Vilken resa!

När jag ser tillbaka på året som gått inser jag att jag gjort en enorm på yoga-hälsa -och reningsresa.
Sedan årsskiftet har jag sköljt näsan varje dag. Varje dag!
Jag har till o med köpt en resekanna i plast eftersom min "hemmakanna" är handgjord i keramik. Och jag har varken varit täppt eller snorig sen dess.
Jag försöker yoga varje dag, åtminstone 10 min eller bara nåt lugnt om jag är trött eller ur form. I början av året insåg jag att jag inte kan hålla på o fjanta med nybörjaryoga längre, jag har ju hållt på i över tio år!
Så jag klev ur komfortzonen och provade olika svårare övningar och klasser o plötsligt började det hända en massa saker i min kropp! Detta la grunden för resten av resan. Jag gjorde detox-kurer, tappade intresset för kaffe o vin och började lära känna min kropp. Lyssna på min kropp. Kände att min strulande mage behövde lyssnas på och det upptäcktes att jag både hade gallsten och var mjölkallergisk.
Sen har jag provat fler yogaklasser gått på lymfmassage och slutat med schampo, balsam och hudkrämer. I stället tvättar jag håret med bara vatten och smörjer mig med oljor.
Tyvärr mal Landstingets kvarnar långsamt så jag har inte fått tid till kirurgmottagningen för gallbesvären förrän nu.
Men på det hela taget tycker jag att jag gjort stora framsteg och kommit väldigt långt.

Ha en fortsatt skön kväll
Kram Anna

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Hur man får längre hår

Hårförlägning är ett snabbt och tillfälligt sätt men om man vill att ens riktiga hår ska växa lite fortare har jag några tips.
Först och främst måste man ha tålamod, för det tar tid. Sen ska man sluta slita på håret. Sluta eller dra ned på stylingprodukter och aldrig kamma/borsta håret när det är blött men framför allt inte tvätta det i onödan. Att tvätta håret varje dag i onödan sliter en hel del och man är inte smutsig bara för att man inte kommer till jobbet med nyfönat hår!
Att ändra sina hårtvättnings vanor kan få håret att bli radikalt längre eller rättare sagt radikalt mindre slitet.
Man kan använda kosttillskott för att få starkare hår och naglar. Många av kosttillskotten innehåler extrakt av åkerfräken, så att dricka te på åkerfräken går lika bra, men bälja inte i dig, åkerfräken blir giftig i för stora mängder.
Att massera hårbotten då och då sätter fart på blodcirkulationen och kan påverka tillväxten men att slita mindre på håret är det effektivaste sättet att få längre hår s…

3 goda gurkor

Nu börjar gurkorna mogna och då har jag tre favoritinläggningar som jag tänkte dela med mig av.
Gotlandsgurka 2 kg små Västeråsgurkor dillkronor Lag: 2 flaskor vichyvatten (330ml) 1,6 dl ättiksyra 24% 3/4 dl salt 1 kg socker  Blanda ingredienserna till lagen och rör så att sockret löser sig. Skölj och skiva gurkan, varva med dillkronor i en glasburk och häll över lagen. Det tar 3 veckor för den att mogna . Står sig ca ett år i kylen.
Snabbgurka ( om man inte kan vänta!) Lägg ett par Västeråsgurkor i en plastpåse, lägg i dill ( kronor, stjälkar eller blad) och häll på lite salt och ev en liten pytteskvätt ättika och lägg i kylen. Låt den ligga och "gosa till sig" över natten, så har du inlagd saltgurka nästa morgon och morgonen därpå är den om möjligt ännu godare!
Pressgurka Skala ett par gurkor (spelar ingen roll vilken sort) glest så att de blir långrandiga. Skiva dem sedan med osthyveln och lägg dem på ett fat. Strö över en msk salt och lägg ett annat fat ovanpå och på det…

Trädgårds-fix

Förra inlägget var ju lite dystert men detta är desto roligare.
På eftermiddagen pysslade jag i trädgården. Jag krattade löv o la på odlingsbäddarna och så sådde jag morötter för tidigare skörd nästa år. Och jag slördade de sista tomaterna som stått under fiberduk den sista tiden.
Va, tomater på friland i novemder!!!! Visst är det fantastiskt. Men så står de halvvägs in under tak på uteplatsen och fick tjock fiberduk över sig när frosten kom.Nu ska jag packa, fast bara liite. Jag ska nämligen med Pinglorna till Ullared o shoppa och ha det trevligt i helgen.Ha en bra helg.
Kram Anna