Man kan inte lyckas jämt!

På semestern gick jag och familjen i små butiker, sjöbodar och marknadsstånd och tittade på allt från hemslöjd till skräpleksaker. I en sådan sjöbod fann jag en massa olika smarriga tvålar med olika egenskaper. På baksidan stod innehållsförteckningen och jag tänkte "sån måste jag göra när jag kommer hem!"
Sagt och gjort. När vi kom hem bläddrade jag i högen med tvålrecept som jag skrivit av under semestern och föll för en lavendeltvål som både doftade ljuvligt och hade lite skrubbeffekt. Jag satte igång tillverkningen men gjorde tack och lov bara en lavendeltvål. Den innehöll olivtvålmassa, eterisk lavendelolja och torkade lavendelblommor, där av skrubbeffekten. Vi började använda tvålen samma kväll och det doftade underbart i hela badrummet..... i ett par dagar, sedan kom en unken, nästan rutten lukt smygande. Efter att ha tokstädat hela badrummet insåg att det var tvålen som spred sådan odör. De torkade lavendelblommorna var plötsligt ruttna lavendelblommor!
Jag slängde tvålen och lade de andra recepten åt sidan för alla tvålarna innehöll olika torkade växtdelar. Och jag tänkte för mig själv "tur att jag inte köpte tvålarna för 39 kr styck!"

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Hur man får längre hår

3 goda gurkor

Recept på kådsalva