Fortsätt till huvudinnehåll

Man kan inte lyckas jämt!

På semestern gick jag och familjen i små butiker, sjöbodar och marknadsstånd och tittade på allt från hemslöjd till skräpleksaker. I en sådan sjöbod fann jag en massa olika smarriga tvålar med olika egenskaper. På baksidan stod innehållsförteckningen och jag tänkte "sån måste jag göra när jag kommer hem!"
Sagt och gjort. När vi kom hem bläddrade jag i högen med tvålrecept som jag skrivit av under semestern och föll för en lavendeltvål som både doftade ljuvligt och hade lite skrubbeffekt. Jag satte igång tillverkningen men gjorde tack och lov bara en lavendeltvål. Den innehöll olivtvålmassa, eterisk lavendelolja och torkade lavendelblommor, där av skrubbeffekten. Vi började använda tvålen samma kväll och det doftade underbart i hela badrummet..... i ett par dagar, sedan kom en unken, nästan rutten lukt smygande. Efter att ha tokstädat hela badrummet insåg att det var tvålen som spred sådan odör. De torkade lavendelblommorna var plötsligt ruttna lavendelblommor!
Jag slängde tvålen och lade de andra recepten åt sidan för alla tvålarna innehöll olika torkade växtdelar. Och jag tänkte för mig själv "tur att jag inte köpte tvålarna för 39 kr styck!"

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Hur man får längre hår

Hårförlägning är ett snabbt och tillfälligt sätt men om man vill att ens riktiga hår ska växa lite fortare har jag några tips.
Först och främst måste man ha tålamod, för det tar tid. Sen ska man sluta slita på håret. Sluta eller dra ned på stylingprodukter och aldrig kamma/borsta håret när det är blött men framför allt inte tvätta det i onödan. Att tvätta håret varje dag i onödan sliter en hel del och man är inte smutsig bara för att man inte kommer till jobbet med nyfönat hår!
Att ändra sina hårtvättnings vanor kan få håret att bli radikalt längre eller rättare sagt radikalt mindre slitet.
Man kan använda kosttillskott för att få starkare hår och naglar. Många av kosttillskotten innehåler extrakt av åkerfräken, så att dricka te på åkerfräken går lika bra, men bälja inte i dig, åkerfräken blir giftig i för stora mängder.
Att massera hårbotten då och då sätter fart på blodcirkulationen och kan påverka tillväxten men att slita mindre på håret är det effektivaste sättet att få längre hår s…

3 goda gurkor

Nu börjar gurkorna mogna och då har jag tre favoritinläggningar som jag tänkte dela med mig av.
Gotlandsgurka 2 kg små Västeråsgurkor dillkronor Lag: 2 flaskor vichyvatten (330ml) 1,6 dl ättiksyra 24% 3/4 dl salt 1 kg socker  Blanda ingredienserna till lagen och rör så att sockret löser sig. Skölj och skiva gurkan, varva med dillkronor i en glasburk och häll över lagen. Det tar 3 veckor för den att mogna . Står sig ca ett år i kylen.
Snabbgurka ( om man inte kan vänta!) Lägg ett par Västeråsgurkor i en plastpåse, lägg i dill ( kronor, stjälkar eller blad) och häll på lite salt och ev en liten pytteskvätt ättika och lägg i kylen. Låt den ligga och "gosa till sig" över natten, så har du inlagd saltgurka nästa morgon och morgonen därpå är den om möjligt ännu godare!
Pressgurka Skala ett par gurkor (spelar ingen roll vilken sort) glest så att de blir långrandiga. Skiva dem sedan med osthyveln och lägg dem på ett fat. Strö över en msk salt och lägg ett annat fat ovanpå och på det…

Trädgårds-fix

Förra inlägget var ju lite dystert men detta är desto roligare.
På eftermiddagen pysslade jag i trädgården. Jag krattade löv o la på odlingsbäddarna och så sådde jag morötter för tidigare skörd nästa år. Och jag slördade de sista tomaterna som stått under fiberduk den sista tiden.
Va, tomater på friland i novemder!!!! Visst är det fantastiskt. Men så står de halvvägs in under tak på uteplatsen och fick tjock fiberduk över sig när frosten kom.Nu ska jag packa, fast bara liite. Jag ska nämligen med Pinglorna till Ullared o shoppa och ha det trevligt i helgen.Ha en bra helg.
Kram Anna