Fortsätt till huvudinnehåll

Som man sår får man skörda

Så himla kul att lyfta lite på täcket och se såna här skönheter. Då blir jag så glad och stolt, för det är tack vare min kompost, min täckning med ogräs och gräsklipp och mitt arbete som gjort detta möjligt. Som man sår får man skörda, efter lite arbete förstås.
Eftersom jag täckodlar behöver  jag inte vattna och ränsa ogräs så ofta men jag är å andra sidan på ständig jakt efter mer täckmateriel. Och när jag får så här fin lön för mödan vill jag bara odla ännu mer.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Hur man får längre hår

Hårförlägning är ett snabbt och tillfälligt sätt men om man vill att ens riktiga hår ska växa lite fortare har jag några tips.
Först och främst måste man ha tålamod, för det tar tid. Sen ska man sluta slita på håret. Sluta eller dra ned på stylingprodukter och aldrig kamma/borsta håret när det är blött men framför allt inte tvätta det i onödan. Att tvätta håret varje dag i onödan sliter en hel del och man är inte smutsig bara för att man inte kommer till jobbet med nyfönat hår!
Att ändra sina hårtvättnings vanor kan få håret att bli radikalt längre eller rättare sagt radikalt mindre slitet.
Man kan använda kosttillskott för att få starkare hår och naglar. Många av kosttillskotten innehåler extrakt av åkerfräken, så att dricka te på åkerfräken går lika bra, men bälja inte i dig, åkerfräken blir giftig i för stora mängder.
Att massera hårbotten då och då sätter fart på blodcirkulationen och kan påverka tillväxten men att slita mindre på håret är det effektivaste sättet att få längre hår s…

3 goda gurkor

Nu börjar gurkorna mogna och då har jag tre favoritinläggningar som jag tänkte dela med mig av.
Gotlandsgurka 2 kg små Västeråsgurkor dillkronor Lag: 2 flaskor vichyvatten (330ml) 1,6 dl ättiksyra 24% 3/4 dl salt 1 kg socker  Blanda ingredienserna till lagen och rör så att sockret löser sig. Skölj och skiva gurkan, varva med dillkronor i en glasburk och häll över lagen. Det tar 3 veckor för den att mogna . Står sig ca ett år i kylen.
Snabbgurka ( om man inte kan vänta!) Lägg ett par Västeråsgurkor i en plastpåse, lägg i dill ( kronor, stjälkar eller blad) och häll på lite salt och ev en liten pytteskvätt ättika och lägg i kylen. Låt den ligga och "gosa till sig" över natten, så har du inlagd saltgurka nästa morgon och morgonen därpå är den om möjligt ännu godare!
Pressgurka Skala ett par gurkor (spelar ingen roll vilken sort) glest så att de blir långrandiga. Skiva dem sedan med osthyveln och lägg dem på ett fat. Strö över en msk salt och lägg ett annat fat ovanpå och på det…

Recept på kådsalva

Kådsalva är bra mot hudsprickor och torra fötter:

1 del kåda, helst grankåda
1 del olivolja
1/4 del bivax
Smält samman och sila bort klumpar och ev barr, häll upp på burkar. och låt svalna och stelna.

Kram o ha en finfin dag
 /Anna