Att veta vad man äter

Fördelen med att vara födoämnesallergiker (tål inte mjölk o nötter) är att man har stenkoll på vad man äter... annars blir man snart varse!
Som att Digestive kex och för den delen nästan alla halvfabrikat och småkakor innehåller palmolja (inte bra för miljön) eller att sorbet-glassar som man kan tro är fryst juice, innehåller laktos o ibland mjölk och allt möjligt som inte har med juice eller isglass att göra.
I förrgår och igår åt jag ute och på den ena restaurangen frågade jag om vad allt innehöll och hade stekts i osv och på den andra restaurangen tog jag bara sånt jag vet brukar vara mjölkfritt. Men ändå fick jag utslag och blev liggandes med magsmärtor i 5 timmar! Vad gick snett, hade den första restaurangen ingen koll eller hade den andra restaurangen smör eller mjölk i sån mat man vanligtvis inte har smör o mjölk i? Trist blev det i alla fall så jag får fråga ännu mer, vara ännu mer skeptisk och dubbelkolla eller helt enkelt hoppa över.

Kram på er

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Hur man får längre hår

3 goda gurkor

Recept på kådsalva