Kokosolja mirakelmedel eller trend?

Är kokosolja svaret på alla frågor?
Är det lösningen på alla hälso-hud- och hårproblem?
Nej det tror jag inte. För det första är det inte så bra att äta som många säger. Det är på modet och har fått oförtjänt bra rykte i o med alla rawfoodrecept. Men att byta rapsoljan mot kokos i all matlagning är dumt. Vissa enskilda ämnen i kokosoljan sänker vissrligen kolesterolet men hela produkten höjer kolesterolet. De studier som gjorts på kokosolja i matlagning kommer från länder i sydostasien där de äter massor av frukt o grönt och i stort sett ingen processad mat. Så om man håller sig helt till vegan eller rawfoodkost kan det funka.

Däremot är kokosolja toppen till utvärtes bruk. Att smörja in torr hud och torra hårtoppar med. Göra egen deo av. Skölja munnen med.  Istället för raklödder. Massera hårbotten med innan hårtvätt.
På You tube finns miljoner med klipp om allt man kan hitta på med kokosolja.

Själv är jag sedan länge såld på att ha olivolja till hår o hud och håller fast lite vid olivoljan till huden men kokosoljan vinner mark mer o mer. Framförallt var det en riktig Aha-upplevelse att ha kokosolja i stället för rakskum. Rakhyveln gled som på smör och jag skar mig inte nåt o blev len som en barnrumpa på ben och i armhålor. En riktig fröjd faktiskt.

Vad använder du kokosolja till? Skriv gärna en kommentar.

Kram Anna

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Hur man får längre hår

3 goda gurkor

Recept på kådsalva