Fortsätt till huvudinnehåll

Kokosolja mirakelmedel eller trend?

Är kokosolja svaret på alla frågor?
Är det lösningen på alla hälso-hud- och hårproblem?
Nej det tror jag inte. För det första är det inte så bra att äta som många säger. Det är på modet och har fått oförtjänt bra rykte i o med alla rawfoodrecept. Men att byta rapsoljan mot kokos i all matlagning är dumt. Vissa enskilda ämnen i kokosoljan sänker vissrligen kolesterolet men hela produkten höjer kolesterolet. De studier som gjorts på kokosolja i matlagning kommer från länder i sydostasien där de äter massor av frukt o grönt och i stort sett ingen processad mat. Så om man håller sig helt till vegan eller rawfoodkost kan det funka.

Däremot är kokosolja toppen till utvärtes bruk. Att smörja in torr hud och torra hårtoppar med. Göra egen deo av. Skölja munnen med.  Istället för raklödder. Massera hårbotten med innan hårtvätt.
På You tube finns miljoner med klipp om allt man kan hitta på med kokosolja.

Själv är jag sedan länge såld på att ha olivolja till hår o hud och håller fast lite vid olivoljan till huden men kokosoljan vinner mark mer o mer. Framförallt var det en riktig Aha-upplevelse att ha kokosolja i stället för rakskum. Rakhyveln gled som på smör och jag skar mig inte nåt o blev len som en barnrumpa på ben och i armhålor. En riktig fröjd faktiskt.

Vad använder du kokosolja till? Skriv gärna en kommentar.

Kram Anna

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Hur man får längre hår

Hårförlägning är ett snabbt och tillfälligt sätt men om man vill att ens riktiga hår ska växa lite fortare har jag några tips.
Först och främst måste man ha tålamod, för det tar tid. Sen ska man sluta slita på håret. Sluta eller dra ned på stylingprodukter och aldrig kamma/borsta håret när det är blött men framför allt inte tvätta det i onödan. Att tvätta håret varje dag i onödan sliter en hel del och man är inte smutsig bara för att man inte kommer till jobbet med nyfönat hår!
Att ändra sina hårtvättnings vanor kan få håret att bli radikalt längre eller rättare sagt radikalt mindre slitet.
Man kan använda kosttillskott för att få starkare hår och naglar. Många av kosttillskotten innehåler extrakt av åkerfräken, så att dricka te på åkerfräken går lika bra, men bälja inte i dig, åkerfräken blir giftig i för stora mängder.
Att massera hårbotten då och då sätter fart på blodcirkulationen och kan påverka tillväxten men att slita mindre på håret är det effektivaste sättet att få längre hår s…

3 goda gurkor

Nu börjar gurkorna mogna och då har jag tre favoritinläggningar som jag tänkte dela med mig av.
Gotlandsgurka 2 kg små Västeråsgurkor dillkronor Lag: 2 flaskor vichyvatten (330ml) 1,6 dl ättiksyra 24% 3/4 dl salt 1 kg socker  Blanda ingredienserna till lagen och rör så att sockret löser sig. Skölj och skiva gurkan, varva med dillkronor i en glasburk och häll över lagen. Det tar 3 veckor för den att mogna . Står sig ca ett år i kylen.
Snabbgurka ( om man inte kan vänta!) Lägg ett par Västeråsgurkor i en plastpåse, lägg i dill ( kronor, stjälkar eller blad) och häll på lite salt och ev en liten pytteskvätt ättika och lägg i kylen. Låt den ligga och "gosa till sig" över natten, så har du inlagd saltgurka nästa morgon och morgonen därpå är den om möjligt ännu godare!
Pressgurka Skala ett par gurkor (spelar ingen roll vilken sort) glest så att de blir långrandiga. Skiva dem sedan med osthyveln och lägg dem på ett fat. Strö över en msk salt och lägg ett annat fat ovanpå och på det…

Trädgårds-fix

Förra inlägget var ju lite dystert men detta är desto roligare.
På eftermiddagen pysslade jag i trädgården. Jag krattade löv o la på odlingsbäddarna och så sådde jag morötter för tidigare skörd nästa år. Och jag slördade de sista tomaterna som stått under fiberduk den sista tiden.
Va, tomater på friland i novemder!!!! Visst är det fantastiskt. Men så står de halvvägs in under tak på uteplatsen och fick tjock fiberduk över sig när frosten kom.Nu ska jag packa, fast bara liite. Jag ska nämligen med Pinglorna till Ullared o shoppa och ha det trevligt i helgen.Ha en bra helg.
Kram Anna