Olivolja till det mesta

Det finns ett mirakelmedel som går att använda till det mesta, är billigt och de flesta har det redan hemma. Dessutom finns det att köpa som kravmärkt och man kan till och med äta det! Just det, olivolja! 
Olivolja kan man ha som bas i salvor, krämer, tvålar och hårinpackningar. Dessutom kan man använda den som den är på många sätt. Den är bra att ta bort vattenfast mascara med, smörja in torra hudpartier, händer och fötter och ett par droppar i hårborsten på vintern. Häll i badet som badolja eller blanda ut din vanliga hudlotion för att få extra näring och fett till huden. Har man torr hud hjälper det inte alltid med vanlig lotion eller kräm. Olivoljan är en av de oljor som tas upp bäst av huden och lägger sig därför inte utanpå, utan sugs upp och återfettar.
Att ha olivolja som bas i olika salvor och krämer är av den anledningen det självklara valet till skillnad mot vasselin som ofta är basen i köpta produkter. Vasselin är gjort på mineralolja och tas inte upp av huden, utan lägger sig som en hinna utanpå och visserligen mjukgör men torkar också ut huden. Det är därför man blir "beroende" av vasselin och läppcerat. Om man islället har ett cerat baserat på olivilja mjukgör det och återfettar det läpparna.
Så ha en olivoljeflaska i köket och en i badrummet, den passar lika bra invärtes som utvärtes! 

Ha en bra dag.
Kram Anna.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Hur man får längre hår

3 goda gurkor

Recept på kådsalva